top of page

Lamello Bemutatóterem Tervezése, Újragondolása

A Lamello cég által gyártott tömörfa bútorcsaládok bemutatására és a hazai, nemzetközi partnerek fogadására alkalmas bemutatóterem felújításának megtervezésével bíztak meg kaposvári megrendelőim.

Kérésük az volt, hogy a bemutatóterem színvonalas, hangulatos, a mai kor igényeinek megfelelő legyen, és a hagyományos box jelleget mellőzve, egyedi megoldással legyen felosztva az extra hosszú tér. Többféle változat közül kiválasztva, végül mennyezeti sínre rögzített térelválasztó sálak szeparálják el a bútorcsaládokat bemutató enteriőröket.


Lamelo 3D interior design

A tervezés során 3D látványterveken keresztül mutattam meg az ötleteket, majd a belsőépítészet kialakítása után anyagokat, színeket választottunk, kiegészítő bútorokat, dekor tárgyakat válogattunk.


A nagy belmagasságú, galériázott, hosszú bemutatóterem eredeti, cseresznye árnyalatra pácolt nyílászáróihoz és a magasfényű padlólapokhoz választott szürkésbarna taupe falfelületek kellemes hátteret nyújtanak a bútorok részére.

Gipszkarton dobozolásba rejtett fényekkel egészítettük ki a meglévő eredeti mennyezeti világítást, és látványos hangulati elemekként az enteriőrökbe különböző stílusú lámpákat választottunk.

Helyet alakítottunk ki a design bútorok, az aktuális kuriózumok részére is - Így egy puha padlószőnyeggel bevont dobogón kapott helyet például az X-LINE asztalcsalád.

A felhasznált, kiválasztott anyagok (szőr, bőr, szatén) és textúrák egymással összhangban, vagy éppen kontrasztot alkotva emelik ki a tömörfa bútorelemek szépségét, az olajozott tölgyfa és a fekete diófa karakterét.

Ötleteim, terveim alapján a tulajdonosok kifinomult ízlésével összhangban jött létre a végleges bemutatóterem, ahol megtekinthetők a Lamello bútorcsaládok különböző stílusokon keresztül.


A bútorcsaládok hangulatosan illeszkednek a különböző stílusú otthonokba, irodákba - legyen az elegáns nagypolgári, modern fiatalos, puha nőies, luxus artdeco, vagy éppen férfias maszkulin hangulatú design.

 

Modern vonalú tömörfa bútorok. Szeretem őket, mert minőségi hazai termék praktikus műszaki megoldásokkal kombinálva. És finom illata van a fának…

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page