top of page

A legmenőbb lakberendezési trendek 2024-ben

Itt az évvége, beszéljünk arról, mit tartogat nekünk a jövő év, milyenek lesznek a lakberendezési trendek 2024-ben.

A technika fejlődésével az okos otthonok egyre több helyen jelennek meg; nagy trend lesz a fényvisszaverő felület, a biofil tervezés és még sok minden más, de lássuk is a részleteket!


Okos otthonok

Ahogy telnek az évek a világ egyre jobban fejlődik és a technológia egyre nagyobb részt tesz ki az életünkben, így az okos otthonok egyre elterjedtebbek lesznek. Az okos otthon technológiájának köszönhetően otthonunk majdnem minden funkcióját digitálisan tudjuk vezérelni. Nekem személy szerint ez a technológiai fejlődés nagy kedvencem, hiszen számos előnnyel jár: például távolról irányítható a világítás, a fűtés vagy akár az árnyékolás, ezzel kényelmesebbé téve a mindennapjainkat. Nálam pedig a legnagyobb plusz pont, hogy a szabadon álló kábelekre kevésbé van szükség (na persze azon kívül, hogy kezemben tarthatom az irányítást :))! Biztonsági rendszerek segítenek megóvni házunkat integrált megfigyelő rendszerrel. Így igazán azt érezhetjük, hogy kézben tartjuk a dolgokat és hatékonyan tájékozódhatunk, hogy mi folyik otthonunkban vagy üzletünkben.

Studio Trend Interior - 2024 lakberendezési trendek

Fényvisszaverő felületek

Jövőre továbbra is nagy hangsúlyt fognak kapni a fényvisszaverő felületek, a tükrök és a fémes anyagok. Mi nagyon kedveljük munkáink során a festett üveg felületek és az alumínium anyagok alkalmazását is. És ezek nem csak dekorációs tárgyak formájában mutatkozhatnak meg, de bútoroktól kezdve a falakon keresztül, még a mennyezet is tündökölhet ezekben az anyagokban. Fantasztikus lámpák, asztalok vagy akár székek fognak előtérbe kerülni, amelyek üvegből készülnek - csak egy részük, vagy akár az egész. Szerencsére ma már igazán izgalmas anyagokkal tudnak dolgozni a tervezők, ezért természetes anyagokkal - kövekkel vagy épp betonnal - tudjuk kombinálni.

Studio Trend Interior - 2024 lakberendezési trendek

Túlméretezett bútorok

Nem csak a funkcionalitás és a kényelem kap szerepet a bútorok életében, de extra nagy méretekkel fognak rendelkezni, ami a házunk, vagy üzletünk központi eleme lehet. Ezt megspékeljük még egy extra formavilággal, különleges anyag választással és mindenki a csodájára fog járni az óriás fotelnek, vagy épp egy extra nagy növénynek a hallban!

Studio Trend Interior - 2024 lakberendezési trendek

Biofil tervezés

Amikor a természet beköltözik a térbe számos pozitív hatást hoz magával, hiszen segít a stressz csökkentésében, javítja a kognitív funkciókat, nyugtató hatása van, sőt kreativitásunkra is jó hatással van.

A biofil tervezés nem csak a szobanövények betervezésében merül ki, hanem igazán menő lakberendezési trendek 2024-ben a növényfalak,  a természetes faanyagok használata és a növényi alapú, kreatív alapanyagok fényáteresztő növényi részekkel, panelek átvilágítható mintázatokkal. A jó biofil dizájn az enteriőr adottságait használja ki.

Studio Trend Interior - 2024 lakberendezési trendek

Év színe

A Pantone szakértői szokásukhoz híven idén is döntést hoztak, hogy mi legyen a következő év legtrendibb színe, ezért 2024 hivatalos színe a “Peach Fuzz” fantázia névre hallgató bársonyos barack árnyalat. Ez az idei igencsak energikus “Viva Magenta” árnyalathoz képest egy lágyabb árnyalat. Elsőre talán meghökkentő lehet és lány szobán kívül sokan nem is tudnák máshogy enteriőrbe helyezni, de mi a Studio Trend Interior-nál úgy gondoljuk, hogy igazán különleges éke lehet a térnek egy jól megválasztott burkolatként, falszínként vagy épp bútorként. No persze nem kell 2024-ben mindent ezzel a barack árnyalattal tele tolni, de különleges megoldások születhetnek már akkor is, ha kisebb felületeken, kiegészítőkben jelenítjük meg az enteriőrben.

Studio Trend Interior - 2024 lakberendezési trendek

Szuper trendek alakulnak ki évről évre, amivel érdemes képben lennünk, hogy haladjunk a korral. Az viszont biztos, hogy ne terveztessünk be ész nélkül minden trendi megoldást az enteriőrbe és nem szükséges totális ráncfelvarrást intéznünk minden év végén, hogy a legújabb trendektől pompázzon otthonunk, szálláshelyünk vagy vendéglátóhelyünk. De azért egy-egy megoldást érdemes fontolóra venni és mértékkel, igényesen alakíthatjuk a teret, hogy tükrözze személyiségünket, értékeinket, amelyek fontosak számunkra. Például 2024 Év színe egy férfi hálószobában?


Neked mi a véleményed, érdekesek lesznek a lakberendezési trendek 2024-ben?

Szeretnéd felpezsdíteni otthonodat, szálláshelyedet vagy vendéglátóhelyedet? Foglalj időpontot lakberendezési szaktanácsadás szolgáltatásunkra és tippjeinkkel, megoldásainkkal felturbózzuk az enteriőrt, akár a 2024-es lakberendezési trendek betervezésével is.


Photo credit: Canva & Wix


bottom of page