top of page

Shabby chic lakberendezési stílus

Mi is az a "shabby chic"? A "shabby chic" egy lakberendezési stílus, amely az elhasznált, kopottas, de mégis elegáns és romantikus megjelenésre összpontosít. A bútorok és dekorációk úgy néznek ki, mintha idő koptatta, patinásak lennének, de ez a megjelenés mégis vonzó és stílusos - legalább is mi kedveljük ezt a romantikus, ahogy mi mondjuk "roggyantott" stílust, ami kicsit visszarepít minket a nagymama házába.

Shabby chic lakberendezési stílus - Studio Trend Interior

A shabby chic lakberendezési stílusra jellemző, hogy a bútorok és dekorációk kopottak, például a festék leválik, horpadások vannak vagy a vakolat hiányos. A bútorokat és dekor tárgyakat úgy alakítják ki, mintha évtizedek óta használnánk őket, és az idő múlásának nyomait viselnék. Általában világos, pasztell színek dominálnak, mint például fehér, rózsaszín, kék vagy zöld. A finom részleteknek és díszítéseknek köszönhetően romantikus és igazán szerethető ez a stílus. Az antik és vintage bútorok és dekorációk fontos kellékei a shabby chic stílusnak. A puha textúrák, például csipke vagy selyem elmaradhatatlan részei ennek a stílusnak szerintem.


A kreatív és vállalkozó szellemű stílus kedvelők akár DIY elkészíthetik saját kezűleg a dekorációkat, felújíthatják meglévő bútoraikat. De szuper darabokra lehet lelni az üzletekben vagy az online világban.

Shabby chic lakberendezési stílus - Studio Trend Interior

Igazán hangulatos lehet például egy vintage - shabby chic stílusú kávézó, vagy cukrászda. Mint minden stílusnál, azért hangsúlyozni szoktuk, hogy a kevesebb néha több! Bár igazán közel áll a szívünkhöz ez a romantikus világ, de egy modern enteriőrben is nagyon jól tud mutatni egy-egy shabby chic képkeret, ruhafogas vagy polc.

Shabby chic lakberendezési stílus - Studio Trend Interior

Ha kedveled a romantikus, vidéki vagy vintage stílusokat akkor a shabby chic lakberendezési stílus igazán Neked való, mivel egyedi megjelenést teremt otthonodban, üzlethelyiségedben!


Szívesen adunk tanácsot, hogyan jelenjen meg ez a stílus otthonodban vagy kávézódban, de meg is tervezzük Neked! Kérj árajánlatot, ha felkeltettük az érdeklődésedet!


bottom of page