top of page

Hálószoba tapétázása: inspiráció a relaxációhoz és pihenéshez

A hálószoba, mint a nyugalom szigete, a relaxáció és pihenés oázisa, ezért rendkívül fontos a megfelelő minták és színek kiválasztása az enteriőr tervezése során.

Pár napos keresgélés után az interneten böngészve kiválasztottuk a megfelelő tapétát a hálószobához. Végül a Tapétatrend kínálatából a szürkéskék nagyléptékű levélmintás tapétára esett a választásunk.

Hálószoba tapétázása
Photo by Studio Trend Interior

Célunk egy olyan hálószoba létrehozása volt, amely mind a férj, mind a feleség ízléséhez igazodik, anélkül, hogy túlzottan nőies vagy férfias lenne.


Először a falfestékek közül választottunk. Háromféle festékárnyalatot próbáltunk ki egy kis gipszkarton felületen, majd ezekkel az árnyalatokkal mentünk az üzletbe, hogy összevessük őket a tapétákkal. Végül a halvány szürke - szinte fehér - fal mellett döntöttünk, amit egy 10 cm-es polisztirol díszléc keretez, és így elegáns háttérként szolgál a beton éjjeli lámpáknak. A tapéta mintázata és a lámpák formája tökéletes harmóniában van egymással.


Hálószoba tapétázása
Photo by Studio Trend Interior

Vártunk néhány napot, míg megérkeztek a tapéta tekercsek. Ezalatt rengeteg gondolat cikázott a fejünkben: Vajon túl fényes lesz? Túl mozgalmas a minta? A levélminták nem túl kicsik? Nem lesz túl kék? Nem tú szürke?...


És a nagy kérdés: Melyik falra kerüljön? Az ággyal szembe, hogy mindig azt lehessen látni, vagy az ágyfejvég mögött, így a szobába belépve élvezhető a finoman csillogó, máskor pedig selymesen matt felületű tapéta. Végül az utóbbi opció mellett döntöttünk :)

Amint megérkeztek a tekercsek, értesítettek bennünket, hogy átvehetjük őket. A tapétázáshoz szükséges ragasztót és a tekercseket átadtuk a festőknek, akik hipp-hopp fel is rakták.


A végeredmény: A minta mozgalmas, de a színek harmonikus elegyének köszönhetően megnyugtató hatást kelt. Így élvezet minden este a “Jó éjt!” :)


Hálószoba tapétázása

Szeretnéd egy kicsit feldobni a hálószobádat, de nem tudod hogyan kezdj neki? Keress meg minket és mi megtervezzük Neked!


Éva

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page