top of page

Farsang lakberendezőként: Kreatív ötletek a karneváli hangulathoz

Elkezdődött a farsangi időszak, amelyet hagyományosan a vidám bálok és mulatságok jellemeznek. Ha kihevertük a Karácsonyi családi összejöveteleket, a Szilveszteri bulit, már unjuk a hideg és sötét napokat akkor egy kicsit ebben az időszakban fel lehet pezsdíteni otthonunkat, vendéglátóhelyünket és tavaszváró bulit szervezhetünk. A farsang hossza változó, vízkereszttől a – húsvétot megelőző negyven napos nagyböjt kezdetéig -, hamvazószerdáig tart, úgyhogy van idő a bulizásra. 🙂

Farsangi lakberendezés - Studio Trend Interior

Na de hogy jön ide a lakberendezés?

Erre a szezonra is vannak dekorációs ötleteink! 🙂


Ezeken a hűvös, fagyos napokon a farsangi lakberendezés segíthet ellensúlyozni ezt a hangulatot. Az ünnepi dekorációk, élénk színek és kreatív ötletek pozitív és vidám hangulatot árasztanak, ami kifejezetten fontos a hosszú téli napokon.


Az élénk piros, sárga, zöld, lila és kék színek ideálisak lehetnek, hogy fokozzák az ünnepi látványt. Ezek a színek pozitív hatásokat váltanak ki az emberek hangulatában és a tér érzetében. A piros és a sárga élénkítő, vidám érzetet kelt, a zöld nyugtató és harmóniát sugároz, míg a lila és a kék szín misztikus, hűvös érzetet kölcsönözhet a térnek.

Farsangi lakberendezés - Studio Trend Interior

Farsang alkalmával sem elhanyagolható a megfelelő világítás kialakítása!A jól megtervezett LED-fényfűzérek és a lágy, meleg színekkel való játék sokat ad a farsangi dekorációhoz, és lehetőséget teremtenek az egyedi fényjátékokra.

Farsangi lakberendezés - Studio Trend Interior

Ha farsang akkor a karneválok jutnak ugye eszünkbe, ahol fontos kellékek az álarcok és maszkok. Milyen jól mutatnak ezek a motívumok párnákon,  terítőkön vagy dekor tárgyak formájában. Például egy Vágó Nelli által tervezett párna igazán jól illik a farsangi környezetbe.

Studio Trend Interior - Vágó Nelli

Színes textíliák, virágok és apró kiegészítők

pedig feltehetik az i-re a pontot, ha a farsangi asztali dekorációról van szó.

Farsangi lakberendezés - Studio Trend Interior

És persze farsang alkalmával is választhatunk témát:

  • Retro kavalkád: Színes geometrikus minták és vintage dekorációk

  • Bohém bál: Különböző kultúrákat idéző elemek, színes textíliák és párnák

  • Lufik tengerében: Óriási, színes lufik és függő dekorációk

  • Mesevilág: Mesehősök, varázslatos színek és mesés elemek


Ez egy kreatív időszak, amikor szabadjára engedheted a fantáziádat és színes, extra, bohém hangulatot csempészhetsz otthonodba vagy üzletedbe akár egy buli erejéig vagy az egész időszakra. Készülj fel a tavaszra ezzel a színes időszakkal.


Ha pedig nincs időd vagy kedved pepecselni a tervezéssel, mi szívesen segítünk az ötletelésben és a tervezésben is! Válaszd szezonális dekoráció tervező csomagunkat.


Photo credit: Wix & Canva

bottom of page