top of page

Lakáskiadás - Hogyan készítsük fel kiadásra az ingatlant?

Az ingatlan kiadásának és a lakáskiadás előkészületeinek optimalizálása


Megszületett az elhatározás - lakáskiadással szeretnénk foglalkozni.

Most már csak néhány fontos kérdést kell tisztázni, mielőtt belevágnánk: kik lesznek a leendő bérlőink, kinek szeretnénk kiadni? Az X Y Z generációhoz tartozik? Külföldi vendég, vagy diák? Hosszú, vagy rövid távra adjuk ki? Hány személyre szabjuk az ingatlant?


Ezek a kérdések meghatározzák, hogyan készítsük fel az ingatlant.

Új építésű ingatlanba, vagy használt / meglévőbe ruházunk be? Családi ház, vagy lakás? Van parkolási lehetőség? Lift? Milyen a környék, a szomszédok?



Ha már túl vagyunk az ingatlan dömping megtekintésén, az állapotfelmérésen, és végül megszületett a döntés, hogy melyik lakást vásároljuk meg befektetésként, átvettük a kulcsot, így birtokba is vehettük az ingatlant.


Új ingatlannál szinte csak itt kezdődik a munka, a felújítás izgalmas lépései kimaradnak, bár lehetnek extra kéréseink, amelyet a kivitelező csapattal még meg lehet valósítani: például extra elektromos kiállások, mennyezeti gipszkarton dobozolás rejtett világításhoz, stb..


Használt ingatlannál felújítás előtt gondoljuk át, hogy szeretnénk kialakítani a tereket, beszéljük át a kivitelezővel, vagy terveztessük meg lakberendezővel az optimális berendezés kialakítását és amennyiben van kivitelező csapatuk, érdemes egy kézbe kiadni a felújítás megtervezését, lebonyolítását, így időt, energiát takaríthatunk meg .



Tehát ott tartunk, hogy a lakás kész a berendezés fogadására és elrendezésére.

Mindkét esetben ellenőrizzük le, vagy ellenőriztessük le szakemberrel az ingatlan átvételekor, hogy megfelelő minőségben készültek el a szakipari munkák, beépítések. Például: minden felületen egyenes a vakolat, simák a falak (Surló fénnyel kiválóan ellenőrizhető, és még nem késő szólni, ha javítani kell.); jól záródnak az ajtók; az okos otthon rendszer minden eleme rendben működik; minden helyiségben megvannak a betervezett számú kapcsolók konnektorok; minőségi a burkolás, a fuga; függőleges a fal a zuhanynál (a zuhanypanel beépítésének ez feltétele, egyébként nem lehet rögzíteni helyesen); a WC / toalett és a WC tető illeszkedik egymáshoz; az egyéb anyagok megegyeznek a kiválasztottakkal. És még hosszú a lista…


A konyhabútor és egyéb beépített bútorok telepítésével, ágyvég panelek falra rögzítésével kezdődjön a berendezés, ez pár napot igénybe vesz, és miután levonultak a szerelők jöhet egy finom takarítás. Közben az elektromos szerelvények és a lámpák felszerelése, az okos kütyük beprogramozása folyamatban lehet. (Tehát minden olyan berendezés a helyére kerülhet, amely beépített, rögzített.)


És akár érkezhetnek is a megrendelt bútorok (érdemes viszonylag egy időszakra ütemezni a szállításokat, érkezéseket), majd jöhet a kicsomagolás. Praktikus figyelni arra, hogy rendszerezve legyenek lepakolva a még becsomagolt bútorok: szintenként, helyiségenként. A bútorok megtervezett elhelyezésében a lakberendező segítségünkre lehet - hiszen vele átbeszélhetjük és megterveztethetjük a berendezést - így minden oda kerül, ahová megálmodtuk.



Ezt követően helyükre kerülhetnek a mobil bútorok (franciaágy, asztalok, székek, fotelek, ülőgarnitúra is, és a sok-sok többi kisbútor, szőnyegek, berendezési tárgy). A képek, festmények helyét ekkor már tökéletes pontossággal meg tudjuk határozni. Úgyhogy következhet egy kis falfúrás. Utána jöhetnek az extrák is: zongora, növények, dekoráció, de előtte egy kis takarítás. Ebből sose elég 🙂

Érdemes időt hagyni arra az esetre is, ha egy-egy megrendelt bútort vissza kell vinni, ki kell cserélni, vagy nem tudja a kereskedő időben leszállítani. Ezért, ha van rá lehetőség, rendeljük meg korábban és raktározzuk, így nem csúszik el a lakás kiadásának időpontja.


A végére marad egy kis pipere igazítás, design finomítás: ágynemű, díszpárnák, függöny ráncok igazítása; a vázákba virágok elhelyezése; zene bekészítése, a fények beprogramozása és a stílushoz kiválasztott lakásparfüm elhelyezése.


Ha elkészültünk, koccintsunk egy finom pezsgővel, és érkezhetnek is a vendégek.


Studio Trend Interior - lakáskiadás

Átgondolt stratégiával és ezekkel az optimalizált lépésekkel könnyebben és hatékonyabban készülhetünk fel a lakás kiadására és akár az eladására is.


Mi a Studio Trend Interior-nál így dolgozunk. Bár némelyik lépés felcserélhető - projekttől függően -, de ez az optimalizált menetrend.


Amennyiben hasonló elképzelés fogalmazódott meg, és ingatlan kiadás, vagy eladás a cél, tanácsadással szívesen segítünk, vagy végig vezetünk a felkészítés lépésein.

bottom of page