top of page

Prémium konyha tervezésének titkai

Fedezd fel a 2024-es lakberendezési trendeket ebben a prémium konyhában!


Tavasszal részt vettem egy izgalmas pályázaton, ahol egy prémium konyha tervezése volt a feladat. Most bepillantást engedek ebbe a különleges projektbe, amelyben számos kötelező elem megtervezése jelentett kihívást. A koncepcióm központi elemei a szivárvány színű hűtőszekrény, a nem derékszögben találkozó falak és egy oszlop voltak. Hogyan oldottam meg ezeket a feladatokat, és milyen modern megoldásokat használtam? Tarts velem, és megtudod a részleteket!

Studio Trend Interior - konyha tervezés

A milánói kiállításon szerzett tapasztalataim alapján készültem fel, és bár izgultam, minden részletet alaposan átgondoltam.

A tervezés során számos egyeztetés zajlott a konyhastúdiós partneremmel, és gyakran éjjel is dolgoztam, hajnalig készítve a terveket. A legjobb segítséget azonban a kisfiam nyújtotta, aki sokszor az ölemben ülve éberen tartott, és ezzel inspirált a kreatív megoldások megtalálásában. :)


Az oszlopot beépítve alakítottam ki a 90 cm széles szigetet, az ablak felőli végére pedig forgó vasalatot terveztem. Ez a forgó vasalat volt a kedvencem, főleg mert Milánóban ki is próbáltam a kiállításon - nézd meg az erről készült rövid videómat ITT. A szigeten kapott helyet a Bosch főzőlapja, fölötte szatén arany páraelszívóval.


Az önálló szivárvány színű hűtőszekrényt a magas elemsor részeként terveztem be és hozzájárul az alsó és felső elemsor lépcsőzetes elosztásához. Hiszen a magas elemsort egy 2.50cm magas elemmel kezdtem, amely matt akril ajtó (szemből nem látszódó élzárással), ugyanúgy, mint az alsó elemsor és a sziget frontjai. Majd lépcsőzetesen változik az alsó és felső elemsor elválasztása, ahol a felső elemsor arany alukeretes frontokkal, belül üveg polcokkal, maga a korpusz pedig fehér színű és világítással lett kialakítva. A hűtőszekrény után pedig magas elembe épített Bosch sütő és mikró lett tervezve.

Studio Trend Interior - konyha tervezés

A pliszével árnyékolt ablak alatt fut végig az alsó elemsor, amelyet egy beépített bortartó zár. Szatén arany fogantyúk emelik ki a felső elemeit. Minden más elem az alsó elemsorban, a mosogató alatti részt leszámítva - mert ott két oldalra nyitható frontok vannak - egyedi dekoros fiókkal lett megtervezve, push to open nyitással. A szintbe épített fehér mosogatótál és szatén arany csaptelep teszi teljessé a munkapultot. A mosogatótál utáni elemben bújik el beépítve a Bosch mosogatógépe. Arany-sárga színben ragyognak a frontok, a kezdő magaselemen, az alsó elemsoron és a sziget frontjain.


A szigeten lévő csúsztatható munkapult részt, a forgatható szekrény részt és az oszlopot körbeölelő nyitott polcokat grafit szürke árnyalattal emeltem ki.

A 8 mm vastagságú légies munkapult koronázza meg az alsó elemsort.


Ahhoz, hogy teljes legyen az enteriőr és prémium konyha legyen, a Sicis kínálatából választottam lámpákat a sziget fölé, az ablak előtti elemsor fölé pedig arany színű mennyezeti spotlámpák kerültek.

Tavalyi New York-i utam során nagy kedvenceim lettek a Sicis termékek, ezért az ő kínálatukból választottam a bárszéket is.


Ez a napsütötte, szivárványos prémium konyha a 2024-es trendeknek is megfelel - olvasd el, ITT, milyen lakberendezési trendek vannak 2024-ben -, hiszen a színek, a fényes felületek alkalmazása trendi idén, ugyanúgy, mint az okos otthon eszközök használata, amelyek szintén jól beilleszthetőek.


Te bevállalnál egy ilyen arany-sárga prémium konyhát?

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page